1990-luku

Tammikuussa 1990 kuorolaiset osallistuivat Taimi Airolan pitämään Ilmaisun, tulkitsevan esittämisen ja äänenkäytön kurssille, joka järjestettiin Keurusselällä.

1990 pidetyn 15-vuotisjuhlakonsertin ohjelmisto oli seuraava: Valkoakaasiat, Kesäpäiväkangasalla, Hyljätty vene, Laivat, Poika varjoisalta kujalta, Humalajoen sillalla, Yksinäinen asema, Soutajavalssi, Valkea ruusu, Pikkuinen tyttö, Perfidia, Armas Elain, Sunnuntai ja Kesäillan valssi.

Samana vuonna kuoro matkasi jälleen myös Törshallaan Tanssii ja soi -juhlaan.

1990 syksyllä Eeva Toropainen aloitti kuoron uutena johtajana, mutta viipyi tehtävässä vain vuoden, kunnes Riitta Sainista tuli uusi johtaja.

1992 kuoro järjesti yhdessä Tikkakosken Naislaulajien kanssa iltaman Tikkakoskella ja kuorolta ilmestyi kasetti ”Kesällä keinulla”.

Vuosina 1993 ja 1994 pidettiin kevätkonsertit.

1996 kevätkonsertin teemana oli vuodenajat. Ohjelmisto oli seuraava: Täällä pohjan tähden alla, On suuri sun rantas autius, Juhannusyö, Ken voi tuuletta seilata, Laivat, Häämatka, Valkea ruusu, Muistathan syyskuun, Syysunelmia, Marraskuun masurkka, Talven ihmemaa, Hyvästi talvisää, Keväthuumaus, Päivänsäde ja menninkäinen, Soutajavalssi, Valkoakaasiat ja Kesäillan valssi.

Syksyllä 1996 taiteelliseksi johtajaksi tuli Jaana Eloranta, joka johdatti kuoron matkalle maailman ympäri. Kuoro lauloi useilla eri kielillä kevään 1997 konsertissa: englanniksi, hepreaksi, venäjäksi ja lisäksi ”jollakin afrikan kielellä”.

Syksyllä 1997 kuoronjohtajaksi vaihtui Marjut Palonen. Tuolloin kuorossa lauloi 13 sopraanoa, 11 alttoa, 8 bassoa ja 6 tenoria, yhteensä siis 38 kuorolaista. Kuoro osallistui perinteisesti kauneimpiin joululauluihin esittäen kappaleet Ilouutinen ja Jouluyön hymni. Kevätkonsertissa laulettiin suomalaisten lauluntekijöiden säveliä.

Vuonna 1998 kuoro sai taas uuden johtajan, Outi Kallosen. Vuorossa oli jälleen Frikoolin messun harjoittelua ja esiintymisiä kirkossa.

1999: Kevään ehdoton kohokohta oli, kun kuoro matkusti Helsinkiin viihdeohjelma BumtsiBumin kuvauksiin. Tämän jälkeen kuoro olikin ”TV:stä tuttu” kuoro. Kuoro oli Seppo Hovin taustalla, jonka joukkueeseen kuuluivat Tamara Lund ja Ari Klem. Esa Niemisen joukkueessa olivat Petra Karjalainen ja Mikko Kivinen. Loppulauluna oli ”Moottoripyörä on moottoripyörä”, jonka kuoro esitti. Ohjelman nauhoitukset pidettiin 19.1.1999 ja se lähetettiin 20.3.1999.

Kevätkonsertin 1999 ohjelmistona oli estradimusiikkia. Kuoro osallistui myös Viihdekuoropäiville Tampereelle.

 

Vastaa