2000-luku

25. toimintavuosi 1999 – 2000 oli juhlavuosi. Kuoroon kuului yhteensä 35 laulajaa, joista 6 tenoria ja 6 bassoa. Kauneimmissa joululauluissa esitettiin Jouluyö ja Mary Had a Baby.

25 v. juhlakonsertti pidettiin keväällä teemana viihdemusiikin helmiä vuosikymmenten varrelta, uutta ja vanhaa. Juhlakonsertissa jaettiin JyväSet-viirit perustajajäsenille: Lilli Nättinen, Tauno Ladonaho, Anneli Mustalampi, Eila Ijäs, Jorma Ijäs, Aili Raja-Aho ja Anneli Raitanen, sekä pitkään taustatukioina olleille yhteistyötahoille: Unto Kohonen (Viirin suunnittelija ja graafikko), Raimo Ahonen (pitkäaikainen rahastonhoito), Pertti Lahtonen (10-vuotinen puheenjohtajuus), Kansalaisopisto (kuoron tuki), Vaajakosken yläaste ja lukio (konserttitilat) ja Väkkärä (harjoitustilat).

Karonkka- ja virkistysmatka tehtiin Kannonkosken Piispalaan toukokuussa 2000.

Syksyllä 2000 Jaana Eloranta palasi kuoron taiteelliseksi johtajaksi. Kauneimmissa joululauluissa esitetyt kappaleet olivat Jouluyön hymni ja Tulkoon joulu. Kevätkonsertti pidettiin ”Tunnelmointia” teemalla. Konsertin kappaleet olivat teemoittain:

  • Kansanlaulujen pauloissa: Kolme laulua (Kukkuva kello, Kaksipa poikaa kurikasta ja Mää mää lampaani), Flikkain polska, Pikkuinen poika, Ai ai sorja, Kalliolle kukkulalle
  • Isänmaallista: Kotimaani ompi Suomi, Täällä pohjantähden alla, Finlandia, Sininen ja valkoinen
  • Kulkurin matkassa: Kulkurien kuningas, Kulkurin iltatähti, Kaksi ystävää
  • Ystäväni: Ole mulle kaveri, Ystäväni tuttavani, Vanhoja poikia viiksekkäitä
  • Rakkauden siivin: Hymyhuulet, Armas Elaine, Kun ilta ehtii, Vie meidät rakkauteen
  • Niin kaunis on maa: Pikkuinen tyttö, Niin kaunis on maa, Hiljaisuus

Konsertissa luovutettiin JyväSet-viiri Anna-Maija Mäkiselle.

Kesällä kuoro osallistui Vaajakosken kohinoihin pitäen yhteiskonsertin Vaajan laulun kanssa.

Pitkään puheenjohtajana toiminut Pertti Lahtonen kirjoitti Kuoroviihde lehteen helmikuussa 2001: ”Ohjelmisto on vaihdellut hartaan hengellisen- ja monipuolisen viihdemusiikin välillä. Tavoitteena on ollut antaa jokaiselle jotakin: yleisölle elämyksiä niin että kuorolla säilyy tekemisen ilo ja riemu.”

Syksyllä 2001 Jyvästen hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja Pertti Lahtonen siirtyi tehtävästä ja uutena puheenjohtajana aloitti Kristiina Nikulahti.

Keväällä 2002 kuoro osallistui viihdekuorokilpailuun Hämeenlinnassa. Kilpailukappaleiksi JyväSet olivat valinneet Kulkurien kuningas, Vaaleanpunainen pantteri ja Tie. Voittoa ei tällä kertaa tullut mutta kuoro palasi kotiin taas kokemusta rikkaampana.

Kevätkonsertin lisäksi kuoro osallistui Toivakka soi 2002 -tapahtumaan. Kevätkonsertin ohjelmisto oli seuraava: Suutariemännän kehtolaulu, Kolme laulua, Ai ai sorja, Kotimaani ompi Suomi, Kultainen nuoruus, Saarenmaan valssi, Ei saa mitte vaiki olla, Suomen laulu, Finlandia -hymni, Laul Pohjanmaast, Heräsin ihanaan aamuun, Nousee päivä, Kulkurien kuningas, Vaaleanpunainen pantteri, Tie, Puhu hiljaa rakkaudesta, Sikermä suomalaisia estradisävelmiä

Ystävyysvierailu Tartoon tehtiin 7.-9.5.2002. Esiintyminen oli Keinupäivillä ja lisäksi kuoro pääsi katsomaan ”Evita”-musikaalin.

Yhteistyötä tehtiin monien tahojen kanssa kun Vaajan laulun kanssa pidettiin Vaajakosken kohinoissa yhteislaulutilaisuus, ja Sotaveteraanit ja Naisjaosto järjesti konsertin kirkossa.

Keväällä vuorossa oli jälleen Friikolin messu sekä perinteinen kevätkonsertti, tällä kertaa teemalla ”Rakkaudella”. Ohjemisto oli seuraava: Sunnuntai, Olet aatoksissain, Ikävä, Hymyhuulet, Armas Elaine, Besame Mucho, Rakkauslaulu, Buon giorno mia cara, Lähtevien laivojen satama, Tähdet tähdet, Oi kuu, Aamuisella kun herään, Kyläkeinulla, Suudelmin suljetut kirjeet, Puhu hiljaa rakkaudesta, Sinua sinua rakastan

Kesällä 2003 pieni osa kuorolaisista osallistui Vaajakoskella esitettyyn ”Patruunan päivillä” -esitykseen, joka kertoi palasen Naissaaren historiasta. Syksyllä kuoro oli jälleen mukana Vaajakosken sotaveteraanien ja naisjaoston järjestämässä konsertissa.

Joulukonsertti pidettiin Vaajakosken kirkossa. Ohjelmisto: Pieni rumpali, Sikermä riemulauluja (Nyt riemuiten tänne, Riemuita saa, Enkeli taivaan), Jouluevankeliumi, Heinillä härkien, Tähtiyö, Joulun kellot, Kauan sitten Betlehem, Petteri Punakuono, Me käymme joulun viettohon, Joulukirkkoon, Talven ihmemaa, Kulkuset, Joulusikermä: (Koska meillä on joulu, Joulu on taas, Joulu joulu tullut on), Hyvän joulun toivotus, En etsi valtaa loistoa, Jouluyö juhlayö, Toivioretkellä

2004 kevätkonsertin ohjelmisto koostui teemalla ”Keväthuumaus”: Tuuli hiljaa henkäilee, Satu, Kissankäpälä, Herätys, Kuka tietää, Pentin serenadi, Kesäpäivä Kangasalla, Kyläkeinulla, Na Lugu, La Cucaracha, Kalastajien laulu, Sakura, Yksinäinen saarnipuu, Mittumaari, Keväthuumaus

JyväSet juhlivat 10 vuotiasta Lähde -naiskuoroa Tartossa.

2005 oli jälleen juhlavuosi. 30-vuotiaan kuoron kevätkonsertin teema oli ”Muistojen Bulevardi”. Jyväset esiintyivät yhdessä Salonkiorkesterin kanssa. Konsertin ohjelmisto: Muistojen Bulevardi, Poika varjoiselta kujalta, Soutajavalssi, Kalliolle kukkulalle, Sinua sinua rakastan, Pieni polku, Koivu ja sydän, On hetki, Muuttohaukka, Myrskyluodon Maija ja Operettivalsseja.

Samana vuonna Jyväskylän seudun kansalaisopisto aloitti toimintansa, jolloin maalaiskunnassa toiminut kuoro tuli osaksi sitä.

Seniorikuoro ÄäniSet aloitti toimintansa syksyllä 2005 ja siihen siirtyi JyväSistä joitain kuorolaisia.

Kauneimmissa joululauluissa esitettiin Tallin seimen luona ja Beetlehemin yö. Kuoro vieraili Mikkelissä kolmen kuoron yhteiskonsertissa ja sama konsertti pidettiin myös Vaajakoskella. Muut konsertissa esiintyvät kuorot olivat Jyväskylän Tapiola -kuoro ja Mikkelin viihdekuoro.

Keväällä 2006 järjestettiin ystävänpäivän karaokelaulatus. Kevätkonsertin teemana oli ”Elämän sain soimaan”, ohjelmisto: Finlandia, Kotimaani ompi Suomi, Laul Pohjanmaast, Op de purpren hei, Pe ca rare sub un brad, Kolme laulua, Eu-hymni, Elämän sain soimaan, Heräsin ihanaan aamuun, On hetki, Vie minut, Kun kellohame heilahtaa, Oi kuu, Tähti ja meripoika ja Kuinka kaunista on.

Kuoro vieraili Romaniassa EU-projektin myötä saadussa ystävyyskaupungissa.

Viihdekuoropäivät pidettiin Jyväskylässä keväällä 2007 ja Jyvästen rooli järjestelyissä oli merkittävä. Päivien teemana oli ”Kuorolaisen hyvän olon päivät”. Jyväset esittivät tapahtumassa Rakkaustarina ja Coda.

JyväSet olivat mukana Viihdemusiikin helmiä konsertissa Jyväskylän Tapiola-kuoron, Laukaan Viihdekuoron ja Muuramen Lystikkäiden kanssa.

Keväällä 2008 järjestettiin Kimppakaraoke TalviKohinoissa ja harjoiteltiin seuraavaa isoa koitosta, Jukeboxia varten.

Keväällä 2009 vuorossa oli Maalaismusikaali: Rakkaustarina, Liekkeinä mun sydämeni roihuaa, Leilan Onni, Hilma ja Onni, Sikojen rakkaus, Maalaismaisema, Oli kuu oli ilta, Lemmen taikaa. Konsertteja järjestettiin kolme, joista yksi oli yhteisesiintyminen Kälviän ystävyyskuoron kanssa.

Jouluna pidettiin joululaulajaiset ÄäniSten ja Trio ArMaJan kanssa.

 

 

 

Vastaa